TÁBOR 2016




Detektivka

Kralice nad Oslavou

16. 7. – 30. 7. 2016

fotky z tábora


Někde uprostřed hustých lesů vysočiny, pod nebem plným hvězd, kde slyšíš zpívat ptáky a bublat říčku, daleko od ruchu velkoměst, se nachází malebná vesnička. Její obyvatelé žili poklidným a spokojeným životem.

Až do chvíle, kdy zmizela jediná dcera místního podnikatele. Místní policie po ní vyhlásila celostátní pátrání, ale zatím bezvýsledně - jako by se po ní slehla zem. Její otec se rozhodl neponechat nic náhodě a oslovil nejlepší detektivy z celého světa, aby mu dceru co nejdříve našli. Za informaci vedoucí k jejímu nalezení slíbil tučnou odměnu.

Proto není divu, že jeho prosbu vyslyšeli nejen ostřílení detektivové zvučných jmen, ale také početná skupina mladých a nezkušených pátračů.

Po příjezdu si detektivové rozdělili místní obyvatelstvo a mladé pátrače do šesti skupin s údernými názvy:
1. (ptero)DAKTYLOVÉ - Hercule Poirot + Tin Tin
2. ONI - Ace Ventura + místní blázen
3. DIE ROTEN TODESDETEKTIVE - Sherlock Holmes + pošťačka Táňa
4. TVOJE MÁMA - Komisař Rex + Nick Sloter
5. DIE UNTOTEN SCHMETTERLINGSRITTER (the USR) - K.I.T.T. + Dana Scullyová
6. INKOGNITO - poručík Columbo + sekretářka Markéta

Případ dostal oficiálně na starost inspektor Žak Kluzó, který sem byl (za trest) převelen až z Francie. Poté, co si svolal celou vesnici, označil téměř všechny za podezdřelé a zakázal všem opustit vesnici, detektivové pochopili, že případ musí vzít do vlastních rukou.

Začali tedy sbírat důkazy a brzy dokonce narazili i na očitého svědka. Jejich nadšení trochu opadlo, když zjistili, že svědek je slepý. I přesto informace od něj pomohli posunout se v případu dál.
Hned třetí noc hlídka spatřila podezdřelou osobu ochomítat se po vesnici. Detektivové se za ní ihned vydali. Když se ráno zjistilo, že jsou detektivové pryč, začalo pátrání. Brzy jsme narazili na stopy, které nám detektivové prozíravě zanechávali. Mohli jsme je tedy následovat za pachatelem. Stopy se ale (i když značnou oklikou) vracely do vesnice. Proto bylo jasné, že komplicem únosu musí být někdo z místních. Bohužel ani pozorné sledování vesnice neodhalilo konkrétní osobu.
Pátrání uvázlo na mrtvém bodě. Důkladné prohledávání místa činu ani výslechy podezdřelých nikam nevedly. Detektovové se proto rozhodli rozšířit okruh pátrání. Nějaké indície získali od místních starousedlíků během dvoudeního putování do vzdálenějšího okolí, ale také nic zásadního.

Po návratu přece jen svitlo světélko naděje. Možnost získat důležitou informaci z přísně střeženého prostoru. Na první pohled však mise zhola nemožná. Pátrači však ukázali týmového ducha. Dokázali podržet jeden druhého a společně táhnout za jeden provaz a tak i tato mise byla nakonec úspěšná. Kýžené ovoce přesto nepřinesla.

Už to chvíli vypadalo beznadějně. Avšak jako blesk z čistého nebe se zjevila informace o konání černého trhu. To byla ideální příležitost. A opravdu. Nejen, že na trhu získali nové důkazy k případu. Dozvěděli se, že v okolí operuje několik gangů, kteřé by mohli mít s případem něco společného. Podařilo se jim vypátrat i jejich nejvyššího bosse. Ten bohužel nic nevěděl, ale dal jim tip na muže, který prý ví o všem, co se v okolí šustne.
Nebylo však lehké ho najít. Cesta byla dlouhá a následný "lov" vyžadoval precizní spolupráci všech pátracích skupin. A podařilo se! Získali od něj dopis od vyděračů, který zabloudil na poště a shodou okolností se dostal k němu.

To přineslo zásadní zlom ve vyšetřování. Po ověření několika indícií už nebylo pro naše zkušené detektivy obtížné, dát si dohromady všechny díly skládačky. Brzy zjistili, kde únosci dívku vězní a spěchali pro ni. Komplic z vesnice však únosce varoval.
Začala honička jakou Kralice ani okolí dosud nepamatují. V nestřežené chvíli se však dívce podařilo únoscům utéct. Ti zpanikařili a rozeběhli se každý jiným směrem. To už jim však nebylo nic platné. Detektivové neměli nejmenší problém, všechny pachatele usvědčit.
Překvapením pro všechny však bylo, že jedním z kompliců byl sám jeden z detektivů. Byl to K.I.T.T., kterého místní schopný automechanik zneužil k únosu a následně mu vymazal paměť.

Poté, co byli všichni pachatelé předáni spravedlnosti a dcera se ve zdraví vrátila domů, uspořádal její otec velkou oslavu. Druhý den každému z detektivů osobně potřásl pravicí na výraz díků a předal jim slíbenou tučnou odměnu, kterou si všichni jistě zasloužili.

fotky z tábora