TÁBOR 2013




Král Artuš a rytíři Kruhového stolu

Kralice nad Oslavou 2013

13. 7. – 27. 7. 2013

fotky z tábora





Velký Britský král Uter zemřel a jeho země se propadla do naprostého chaosu. Každý, kdo má jen trochu urozenou krev, se snaží usednout na trůn a velmi často dochází k ozbrojeným střetům. Nejsou to však pouze vnitřní spory, které ohrožují zemi. Jsou to také temné síly ovládané čarodějnicí Morganou a vnější hrozba ze strany Saských nájezdníků. Je potřeba situaci rychle vyřešit, nebo se celá Británie zhroutí. Naštěstí se však na obzoru objevila naděje.


Velký čaroděj Merlin našel způsob jak uklidnit situaci. Od jezerní víly získal meč, který následně zarazil do kamene. Všichni rytíři se jej pokoušeli z kamene vytáhnout, ale nikomu se to nepodařilo. Když se zdálo, že už žádný dostatečně schopný rytíř nezbyl, objevila se tajemná postava. Tento muž beze slova vytáhnul meč z kamene a odešel. Zdálo se, že Británie našla svého vůdce. Její území se v této době skládala z 5 zemí Cornwall, Anglia, Mercia, Gwent a Powyss. Rytíři, kteří spravovali tato léna, se měli brzy dovědět, kdo je jejich nový král.

A skutečně! Konala se slavná korunovace, pro kterou Merlin kázal vybudovat posvátný kamenný kruh. Toho dne se tajemný rytíř objevil znovu a odhalil svou pravou identitu a jméno Artuš. Země se pod vládou nového krále musela vyrovnávat s různými problémy (zajištění úrody, obrana proti nájezdníkům, boj se zlými silami, atd.), ale byla konečně jednotná. Všech pět území Británie pod vedením svých rytířů vzkvétalo, ale nové problémy na sebe nenechaly dlouho čekat.



Jednoho dne s k velké Nimue (nejbližší pomocnici Merlina, která tlumočila rytířům všechny jeho zprávy), že Sasové postrádají svého krále a že se pravděpodobně ztratil na území Británie. Po dlouhém pátrání se skupině průzkumníků podařilo krále najít, ale bohužel byl již mrtev. Britové vypravili Saskému králi slavný pohřeb a Sasové se jim za to odvděčili krátkým obdobím, bez ozbrojených střetů. Život v zemi byl zase chvíli v klidu, když se v trůní síni objevil rytíř zmožený dlouhou cestou, který požadoval, aby král splnil dávný slib a pomohl mu získat nevěstu. Byl v trom však menší háček. Otec jeho vysněné ženy, velký král, ji však odmítal vydat, dokud nesplní sérii velmi složitých úkolů. Stálo to sice mnoho úsilí a skupina průzkumníků byla dokonce na celou noc zajata, ale nakonec se všechno podařilo.

Když se již pomalu zdálo, že všichni budou žít šťastně až do smrti, stala se nenadálá událost. Král náhle těžce onemocněl neznámou nemocí. Rztíři se vydali na dlouhou cestu a zjistili, že jedinou možností, jak krále zachránit, je nalezení svatého Grálu. Rytíři hnaní naprostou oddaností svému králi, překonali mnohá nebezpečí a Grál nalezli. Pod dohledem Merlina král vypil celý obsah poháru a ze svého lože vstal. Zdá se, že Británie bude mít na dlouhou dobu klid.
Všichni poddaní a panoši, kteří se účastnili záchrany krále, byli následně pasováni na rytíře.

Kéž jim všem přeje štěstí!

fotky z tábora